Sponsor Advertisement

Ultimele spectacole ale teatrului Fantasio

Se incheie asadar stagiunea teatrala a celebrului teatru constantean Fantasio . Vazand intreaga stagiune 2014-2015 si urmarind fiecare spectacol gazduit de acest teatru pot spune ca a avut printre cele mai prolifice si spectaculoase stagiuni dintre marile teatre din tara. Acesta a prezentat in fata publicului nu mai bine de 10 premiere  fabuloase  a caror reprezentatii s-au jucat cu casa inchisa aproape de fiecare data.
Stand si uitandu-ma prin arhiva acestui teatru la stagiunile anterioare si la succesul spectacolelor anterioare, cu mare surprindere constat ca singurul spectacol care a rezistat mai bine de 10 ani de zile si care inca este extrem de cerut de public este comedia "Sa ne razbunam iubito!" de Georges Feydeau.Mai sunt si alte spectacole care au rezistat 5-6 ani de zile si care inca se joaca si au succes insa aceasta este singura piesa care probabil se va juca pana la infinit in acest teatru .
Nici nu ma mira intrucat piesa este geniala ,este pur si simplu o dumnezeire scaldata intr-un joc auritor pur al comediei fine de mare calitate si rafinament . Un spectacol la care se aplauda si se radea aproape la fiecare doua replici .
La capitolul comedie teatrul Fantasio sta minunat avant actori monumentali parca nascuti pentru acest gen actoricesc ,ca de exemplu: Bogdan Caragea ,Tani Stefu ,Mihai Sorin Vasilescu ,Liviu Manolache ,Nina Udrescu ,Marian Adochitei ,Laura Iordan ,Maria Lupu,Andrei Cantaragiu etc...
In plin succes si ascensiune teatrul Fantasio a incercat sa rupa fiecare limita si granita a fiecarui teatru atacand  cu mult curaj Drama .Nu le-a iesit . Debutand pe scena teatrului dramatic cu piese precum:"Terorism","Pescarusul","Livada de visini",''O zi de vara","(Pe)trecerea sufletelor".
Acest insucces sau succes de scurta durata s-a dorat faptului ca drama nu poate fi digerata prea usor de catre un public napastuit precum cel constantean ,decat daca este jucata in tocmai real printr-o autenticitate iesita din comun . Toate chestiile acestea vin intai si intai din suflet ,netinand prea mult de precizia actorului de a interpreta un rol dramatic sau de a plange la comanda . Totul vine din suflet.
Un alt mare esec care a zguduit intreg teatrul a fost spectacolul "Visul unei nopti de vara" in regia lui Marcel Top . Efectiv o bataie de joc la adresa marelui dramaturg Shakespeare cu un joc actoricesc incert ,cu niste actori confuzi ,o scenografie mizerabila si cu niste costume parca luate din bazar. Oribil ! Atat pot spune . Oribil !
Piesele care insa au facut furori si inca fac la capitolul drama sunt : "Trei surori","Bolnavul inchipuit","Menajera de sticla","Napasta".
Despre piesa "Trei surori" de A.P.Cehov nu pot spune ca este un roman despre viata si destin jucat si trait la firul cel mai subtire al sentimentului uman . O reprezentatie despre lupta pentru visele proprii si pentru destin dar mai ales pentru dragoste .



Totusi stau si ma gandesc de ce acest teatru nu mai face absolut deloc revista . De ce?
Probabil din pricina mortii lui Jean Constantin sau al textierilor faimosi ca : Dan Mihaescu ,Grigore Sava sau  Octavian Cotescu . Nu pot sa-mi dau seama !
Desigur motivul intemeiat si plauzibil este acela ce se leaga de imposibilitatea textelor deoarece atunci cand faci revista ai nevoie de actualitate legandu-te in special de politic ,oameni speciali ,situatii publice si asa mai departe . Daca acest teatru ar fi pastrat in prima elita revista probabil ca ar fi ajuns pe podiumul marilor teatre ale lumii .

Iata ultimele spectacole pe care le puteti urmari in acest week-end :"Galcevile din Chiogia"(2 reprezentatii)si "Menajera de sticla" (duminica 17 mai).
"Menajera de sticla" este un spectacol nou si proaspat absolut genial ,tragi-comic ce se bazeaza pe lupta dintre realitate si iluzie .





Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu