Sponsor Advertisement

Teatrul este singurul mijloc de a nu ramane blocat in timp - Scriitor articole - Content writer

Miercuri am prima proba la actorie pentru admiterea la liceu . Ma pregatesc cate 5 ore  pe zi desi nu am un program prestabilit.  Cand am starea respectiva de creativitate nebuna intru direct in actiune fara nici un fel de introducere sau pregatire.
Teatrul este singurul mijloc de a nu ramane blocat in timp - Scriitor articole - Content writer
Emotii ,vana ,entuziasm ,tensiune ,traire...
Si pe langa toate astea ce ramane in urma ?
Amintiri frumoase si clipe de neuitat ce-i drept ...
Dar dupa asta?
Dupa admitere?
Dupa afisarea rezultatelor ce ramane? Ce se intampla cu rolurile respective si cu povestile frumoase traite alaturi de ele?
Oare mor ?
Nu! Ele vor tainui in sufletul tau pentru o eternitate insa multe dintre ele vor aduna praful in mica ta biblioteca morala pentru ca nu vei mai avea curajul si puterea sa te intalnesti cu ele niciodata . Sau probabil vei incerca sa te folosesti de ele insa nu-ti va conveni starea pe care o ai in acel moment . Vei constata ca nimic din interpretarea ta de acum nu seamana cu cea de la examenul de admitere .Te vei intreba de ce . Se va produce o lupta intre alter-egoul tau si motorul creativ-artistic.
Factorul determinant .
Lipsa starii de tensiune impulsionata care te face sa simti rolul ca pe un strigat de ajutor intr-un desert . Pentru ca un rol asta reprezinta dupa parerea mea . Un rol este ca o umbra care este pusa in lumina pentru cateva ore apoi dispare si reapare in mintea si sufletul actorului . Devine o parte din el .
Un strigat in gol care ,daca are traire si adevar ,poate sa-si gaseasca locul in sufletul unor salvatori ai destinului uman .
Teatrul inseamna :VIATA TRANSPUSA PE SCENA .Fara influente morale generate de viata pe care o traiesti in afara scenei nu poti genera un rol oricat de bine pregatit si de profesionist ai fi tu ca si actor .
Am de prezentat :O fabula
                             O poezie
                             Un monolog
                             O povestire
Dar si o povestire din viata mea urmat apoi de un dialog deschis intre mine si comisie .
Mi-a fost greu sa reusesc sa gasesc multilateralitatea intr-o poezie . O vedeam rigida si stricta prin rimele ei mai ales ,dar si din pricina semnelor de punctuatie .Poezia poate genera mai multa monumentalitate daca este interpretata ca o povestire folosindu-ne de rime ,ii putem da si mai mult rafinament sau in unele cazuri mai mult haz.

Este bine sa te reintorci la rolurile iubite care te-au consacrat . Insa greseala fatala pe care consider ca nici un om care vrea sa se apuce de teatru sau care este deja prezent in aceasta lume nu trebuie sa o faca ,este de a ramane blocat intr-un rol influentandu-le pe celelalte . Asa ajungi sa plictisesti spectatorii sfarsind in manierism actoricesc .
Teatrul este singurul mijloc de a nu ramane blocat in timp ...

Teatrul este singurul mijloc de a nu ramane blocat in timp - Scriitor articole - Content writer

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu