Sponsor Advertisement

Oamenii sunt razboinici in propriul razboi - Scriitor articole - Content writer

Omul .
Creatie divina si nu numai . Mereu avand dorinta de a fi in centrul atentiei si de a atinge maretia fara sa constientizeze dara de sange pe care o lasa in urma sa pentru a ajunge in varf.
Sunt bineinteles si oameni frumosi atat fizic cat si moral care isi traiesc viata pentru a-i ajuta pe altii sau chiar pentru a se ajuta pe ei insisi intr-un mod non-egoist ci constructiv .
Stau si ma intreb...
Ne plange sufletul atunci cand mintim ?Cand facem rau? Cand distrugem ? Cand ne distrugem ?
Sufletul este doar un motor uman neputincios in fata ipocriziei si rautatii stapanului sau . Mai mult decat oricine altcineva sufletul este martor la toate actele de degradare a umanitatii . Rare sunt situatiile cand sufletul are atata putere de negociere incat il face pe interlocutorul sau sa-si analizeze faptele inainte de toate facnd diferenta intre binele inchipuit si cel real .
De fapt ,cum poate fi definita in constiinta umana aceasta notiune de "bine inchipuit"?
Un fel de autosatisfacere a orgoliului rece . Crezi ca este bine sa iti razbuni orgoliul ranit  bazandu-te pe faptul ca ai primit o sansa de la viata in care nu trebuie sa dai cu piciorul . Practic singurul razboi real pe care il duci este acela cu tine insuti . In functie de cat de bine te cunosti si te controlezi il poti castiga sau il poti pierde.
Care este originea raului ?
Raul este o alegere pe care Dumnezeu ne-o ingaduie s-o facem asa ca putem trage concluzia ca daca este de la Dumnezeu este un lucru bun . Mai exista de partea cealalta si binele care a fost facut numai pentru curajosi.
De ce oamenii aleg in majoritatea cazurilor raul?
Pentru ca raul este o placere mai ales intr-o epoca a vitezei ,a viciilor ,a crimelor ,a minciuni si a demagogiei . Raul ne face sa ne simtim indvincibili prin victimele pe care le ochim cu aceasta arma morala .
De ce am spus ca binele este pentru curajosi .
Pentru ca binele se cladeste extrem de greu prin munca fizica si mentala pe cand raul se poate face intr-o clipa . Pentru a nu face umbra degeaba pamantului omului ii este mai lesne sa faca rau intrucat este mult mai usor de  facut  si aduna mai mult respect in urma sa prin frica .

Oamenii sunt razboinici in propriul razboi - Scriitor articole - Content writer

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu